Misyon, Vizyon ve Temel Değerlerimiz

Okulumuzun temel ilkelerini, değerlerini ve hedeflerini belirlemek için öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz, personelimiz ve diğer paydaşlarımızın katkılarıyla stratejik bir planlama süreci yürütülmüş ve sonuçlarıyla oluşturulan misyon, vizyon ve temel değerler, okulumuz yönetim kuruluna sunulmuş ve bu kurul tarafından onaylanmıştır.

08.03.2024 37

VİZYONUMUZ

Geleceğin gereksinimlerine uygun, bilimsel bilgiye tutkulu, kültüre ve sanata ilgi duyan, ahlaki değerlere bağlı, akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanda tanınmış başarılı bireyler yetiştiren; ilçemizde tercih edilen bir eğitim kurumu olmayı hedefliyoruz.

MİSYONUMUZ

Sürekli gelişen ve yeniliklere açık bir öğretmen kadrosuyla, öğrencilerin ihtiyaçlarına odaklanarak eğitim sunan, teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak velilere kolay ulaşılabilir bir iletişim ağı sağlayan, öğrenci başarısını ön planda tutan ve kaliteden ödün vermeyen bir eğitim kurumu olarak faaliyet gösteriyoruz. Öğrencilerimizi meraklı, yaratıcı ve sürekli öğrenmeye teşvik eden; 21. yüzyıl becerilerine hakim, teknolojiyi etkili bir şekilde kullanabilen, küresel vatandaşlık bilincine sahip, kendi öğrenme süreçlerini yönlendirebilen bireyler olarak yetiştiriyoruz. Değerlerimizi içselleştirmiş, düşünme gücü yüksek ve hayal gücü geniş, bilgi paylaşımını önemseyen çağdaş bir eğitim kurumu olarak, geleceğin liderlerini ve düşünürlerini yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

TEMEL DEĞERLERİMİZ

1. İNSAN: İnsan odaklı bir yaklaşımla hareket ediyoruz. Bütün paydaşlarımızın sağlık, mutluluk ve başarısı için çaba gösteriyoruz. Özellikle çocuklarımızı hayata hazırlarken, onları bu temel değerlerle yönlendiriyor ve motive ediyoruz.

2. SEVGİ VE SAYGI: Sevgi ve saygı, kurumumuzun vazgeçilmez değerleridir. Karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı bir ortam oluşturarak, tüm paydaşlarımızın memnuniyetini sağlamaya özen gösteriyoruz. Birbirimizi dinlemek, anlamak ve sorunları birlikte çözmek için çaba sarf ediyoruz.

3. KATILIMCILIK VE PAYLAŞIMCILIK: Ekip çalışması ruhumuzu ve katılımcı yaklaşımımızı önemsiyoruz. Paydaşlarımızın karar alma süreçlerine ve etkinliklere katılımını teşvik ediyor, elde edilen sonuçları birlikte paylaşarak verimliliği ve başarıyı arttırıyoruz.

4. YENİLİKÇİLİK: Öğrencilerimizi üretken olmaya ve yenilikçi düşünmeye teşvik ediyoruz. Okulumuzda gerçekleştirdiğimiz projeler ve katıldığımız yarışmalar, bu hedefimize ulaşmamıza yardımcı olan araçlarımızdandır.

5. BİLİMSELLİK: Bilimsel düşünceyi ön planda tutuyoruz ve bu, kurumumuz için temel bir değerdir. Atatürk'ün "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sözünden hareketle, bilimsel ve gerçekçi düşünceyi tüm paydaşlarımıza özellikle öğrencilerimize benimsetiyoruz. Amacımız, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarma idealini gerçekleştirirken, bilimsel verilere ve gerçekçi yaklaşımlara dayanan bir eğitim anlayışını benimsemektir.