Öğrenci Meclisleri Projesi: Ulusal Kanser Haftası Bilinçlendirme Çalışmaları

İstanbul Öğrenci Meclisleri Projesi çerçevesinde, Kemer İlkokulu'nda 1-7 Nisan tarihleri arasında Ulusal Kanser Haftası etkinlikleri gerçekleştirildi.

23.04.2024 23

Ulusal Kanser Haftası, kanserle mücadelede farkındalık yaratmayı ve önleme, erken teşhis ve tedavi konularında toplumu bilinçlendirmeyi amaçlayan önemli bir etkinliktir. Bu kapsamda Kemer İlkokulu, İstanbul Öğrenci Meclisleri Projesi ile iş birliği yaparak öğrencileri kanser konusunda bilinçlendirmeyi hedefledi. Okulumuzda, 1-7 Nisan tarihleri arasında öğrenci meclis üyeleriyle birlikte çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu etkinlikler arasında kanserle ilgili bilgilendirici sunumlar, farkındalık oluşturma etkinlikleri ve bilinçlendirme panelleri yer aldı. Öğrencilerimize kanserin nedenleri, belirtileri, önlenmesi ve tedavi yöntemleri hakkında detaylı bilgi verildi. Ayrıca, kanserle mücadelede sağlıklı yaşam tarzının önemi vurgulandı ve öğrencilere sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizin önemi anlatıldı. Bu etkinlikler, öğrencilerimizin kanser konusundaki bilinç düzeylerini artırmaya ve toplumda farkındalık oluşturmaya yönelik önemli adımlar atmayı amaçladı.